Første jeg gjorde da jeg kom hjem fra jobb idag var å bake Oreokake. Pappa har nemlig bursdag i morgen, så har ikke smakt på mesterverket mitt helt ennå. Jeg har aldri laget denne kaka før, men hørt mye snakk om den helt til jeg fikk smake den i en bursdag hos tante tidligere i vinter. Den var kjempe god, men dog meget mektig. Jeg klarte knapt å fullføre kakestykket mitt. Derfor har jeg bakt den ganske liten idag.
Den er veldig lett å lage, og regner med jeg kan oppskrifta utenatt allerede. Men det er mye som skal piskes og blandes så den tar faktisk litt tid å lage hvis man skal vaske samme bollen flere ganger. Den skal også kjøles endel i kjøleskapet slik at det stivner litt mellom hvert lag for å unngå at lagene bare synker sammen.

Jeg fulgte oppskrifta fra en annen blogg. Trykk her for å lese den du også.
-
Ingredienser:
♥ Ca. 450 g Oreo Cookies (ca 3 pk)
♥ 100 g smeltet smør
♥ 2 pk Tine kremost naturell (myknet)
♥ 2,5 dl melis
♥ Ca 3,5 dl (1 kartong) pisket kremfløte
♥ 2,5 ss sukker
♥ 1 pose Toro sjokolademousse
♥ 3 dl melk til moussen
—-
Tilberedning:
Legg 1/4 av oreokjeksene i en skål og brekk opp i småbiter. Ta resten av kjeksen og putt i en pose, knus de opp til veldig små biter (jo mindre, jo bedre, mine biter ble litt store, slik at bunnen ble litt smuldrete). Smelt smør, og hell det over disse kjekssmulene i en bolle og bland det godt før du legger det i bunnen av en rund form.
Miks kremosten med melis med en miksmaster så det blir en luftig og kremete masse. Bland krem med sukker, og bruk ca. halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjøleskap i ca. 30 minutter.
Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kjeksbitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap i ca 1 time. Til slutt legger du et lag med krem på toppen, og så kan du eventuelt pynte med flere kakesmuler eller lage et mønster med sjokoladesaus. La kaken stå avkjølt noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser.
Ingredienser:
♥ Ca. 450 g Oreo Cookies (ca 3 pk)
♥ 100 g smeltet smør
♥ 2 pk Tine kremost naturell (myknet)
♥ 2,5 dl melis
♥ Ca 3,5 dl (1 kartong) pisket kremfløte
♥ 2,5 ss sukker
♥ 1 pose Toro sjokolademousse
♥ 3 dl melk til moussen
—-
Tilberedning:
Legg 1/4 av oreokjeksene i en skål og brekk opp i småbiter. Ta resten av kjeksen og putt i en pose, knus de opp til veldig små biter (jo mindre, jo bedre, mine biter ble litt store, slik at bunnen ble litt smuldrete). Smelt smør, og hell det over disse kjekssmulene i en bolle og bland det godt før du legger det i bunnen av en rund form.
Miks kremosten med melis med en miksmaster så det blir en luftig og kremete masse. Bland krem med sukker, og bruk ca. halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjøleskap i ca. 30 minutter.
Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kjeksbitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap i ca 1 time. Til slutt legger du et lag med krem på toppen, og så kan du eventuelt pynte med flere kakesmuler eller lage et mønster med sjokoladesaus. La kaken stå avkjølt noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser.
Glemte selvfølgelig å ta bilde av bunnen (altså det som ville blitt nr. 1), men det er bare smuldrede kjeks og smeltet smør. På bilde nr 2 er det bunn + ostemasse med kjeksbiter på, på bilde 3 er det hatt på sjokolademousse med kjeksbiter oppå, og på bilde 4 er det hatt på krem og pynt (kjeksbiter og sjokoladesaus).
Takk til Oliva for ei flott oppskrift! :)
Heisann!
SvarSlettTusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min:-D Har funnet ut at det er mange som finner bloggen min når de søker på oreokake-oppskrift på google, er jo bare kjekt det! Bra at du likte oppskrifta, og håper kaka ble god og at faren din ble glad for den (det ble han nok, kan jeg tenke meg)! Ha en fin dag:-)