mandag 14. mars 2011

Amatør middag med proffesjonell smak


  Jeg liker godt når Tom bestemmer hvilken middag han har lyst på. Da kan jeg gå hele dagen å ha noe å planlegge. Idag er det 4 måneder siden vi flyttet sammen, så han valgte en litt større middag idag;
Svinekjøtt rulla inn i bacon, med marinerte småpoteter, soppstuing og litt salat. Det var kjempe godt! . I'am awesome!

Du kjøper et stort avlangt stykke svinekjøtt (ca. 400-500gram) og ruller den inn i bacon. Denne steker du på høy varme i stekepanna 1 minutt på hver side. Dette lukker porene i kjøttet slik at kjøttet holder seg godt og saftig, som en biff. Så legger du svinekjøttet m/baconet rundt i en aliminumsfat (eller aliminium oppi en ildfastform).

Legg den midt i stekeovnen å la den steke i 30 minutter på 180grader.


Ferdig marinerte småpoteter får du faktisk kjøpt til en billig penge. 19,50kr betalte jeg for en "kurv" i ferskvaredisken på ica. Denne tar du bare av folien på å hiver inn i ovnen sammen med kjøttet. Husk å merke deg at alle potetene er ca like store. Rattepoteter med urtemarin brukte jeg.

Siden maten skal steke i minst 30 minutter begynte jeg på soppstuingen først når maten var satt i ovnen. Du skjærer opp 3 store champingjonger, og finhakker en halv løk. Dette steker du i panna til det er ordentlig gjennomstekt før du tilsetter en halv pakke mat-fløte. Husk å ha i godt med salt og litt pepper. Du kan også ha et lite fed hvitløk oppi også. La det koke opp før du skrur ned på minium å la fløten trekke godt inn. Dette var det beste med hele måltidet.

Hele måltidet var beregnet som 3 posjoner.
Jeg klarte å få kjøttet til å bli veldig saftig å alt ble utrolig nok spist opp, bortsett fra et parr poteter. Veldig greit og enkelt å lage.


Slik så det ut når det var helt ferdig. Det var nydelig. Coca-Cola var selvfølgelig et must ;) Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar